ponedjeljak, 5. rujna 2011.

Think pink look - step by step

Pozdrav svima.. Vidjela sam dosta varijanti ovoga looka, sama sam isprobala par i uvijedjela sam da on baš i nije ono tipa za van, ali je svakako upotrebljiv za šetnjice, spojeve i slično.
Kod svoje varijante sam gledala prije svega da bude nosiva i dnevni look.
Konkretno ove slike su nastale prije babinjaka sa svojim curama.
Znaci ovo nije look da se ne vidi da imate šminku već je ovo varijanta "vidi me kako sam slatka " na prirodniji način..



Znači suma sumarum naglasit ćemo oći dok će nam ostatak lica izgledat što prirodniji.

Popis stvari koje sam koristila:

Garnier Pure extrastrong rupčići za čiščenje lica
Garnier PureActive losion
B Basic Beauty dnevna hidratantna krema (limoni)
B Basic Beauty silikonski primer/baza (limoni)
Max Factor mastertouch korektor nijansa 309 beige
Max Factor Lasting Performance 106 Naural beige
Yves saint Laurent Teint Parafait nijansa 8
Bourjois Poudre Bronzante nijansa 51 (svjetlija)
Givenchy prisme again rumenilo nijansa 02 loving pink
Too Faces Shadow insurance primer/baza
Bourjois Khol&Contour olovka za 16h oći nijansa Noir Expert
SmokeyPalette 36 eyeshadows Coastal Scents
Bourjois Liner clubbing tuš 81 absolute black
Dior Diorshow maximizer (lash plumping serum)
Dior Diorshow waterproof crna maskara 090
B Basic Beauty bijele šljokice
Dior DiorAddict Ultra Glos glow nijansa 652
Sigma brushes


Evo znači idemo redom xD
Ovo je moje lice bez ikakve šminke (nemojte se odmah preplašiti i otići xD)





U globalu nemam loš ten. Nemam nekih ožiljaka, akni i depigmentacija na licu.Imam mješovitu kožu sa masnom T-zonom.. Ovisno o hormonima i stresu znam imati periode kada mi je lice posuto skroz malim prističima - mrzim te periode ali hvala Bogu pa su rijetki.. Također imam spuštene kapke koji se brzo maste te male oći i pune usne (što je jedini plus u cijeloj priči)

Prvo dobro očistimo lice, ja koristim Garnijerove rupčiće jer stvarno dubinski očiste sve zmazanoće, i nakon umivanja i nakon make up maramica i dalje se vidi znazano na tom rupčiću.
Kad je lice čisto pređem sa vatom polunatopljenom Garnierovim losionom kako bi pokupila višak sebuma.

Sljedeći korak je hidratacija, potrebno je kožu nahraniti kako kasnije i tijekom nošenja šminke nebi imali onaj osjećaj zategnutosti.
Koristila sam hidratantnu kremu iz limonijeve B basic beauty linije. Fino miriši, sadrži ekstrakt baobaba. Nažalost treba joj vremena da se upije i to je jedini minus.

Zatim je bitno staviti bazu/primer. Zašto? Da nam puder nebi "spuznuo" sa lica, i da nebi probio već nakon nekoliko sati. Jednostavno rečeno produljuje trajnost pudera. Mislim da osobe s T-zonom i masnom kožom u svakom slučaju trebaju koristiti bazu.
Kod silikonske baze je super to što njoj ne treba puno da se upije, zapravo ne treba joj uopće. Za razliku od fluidnih baza možete odmah počet nanositi puder/podlogu.
Konkretno s ovim primerom nisam prezadovoljna.Mislim nije loš ali u tom cjenovnom rangu ima i boljih (npr sephorin silikonski).

Nakon primera krećemo s korektorom. On mora biti za nijansu svijeliji od pudera i nanosimo ga prije pudera ako su u pitanju depigmentiranost, podočnjaci, ožiljci od akni, bore. A nakon pudera možemo utapkavati neke svježe "upalne procese" tipa novonastali prišt, aknu znači ono što vidimo da ni puder nije sakrio. Tada korektor mora biti iste nijanse kao puder.
Kako sam trenutno tamne puti (inače imam svijetlu "aristokratsku" put ali nakon solarija i 1,5 mj mora -_-) koristim MF mastertouch u nijansi 309 beige (inače koristim 303 ivory). Sa sigminim kistom F70 nanosim korektor na mjesta na koja je potrebno - u mom slučaju to su podočnjaci, i sitne mrljice od bivših prištića. Kistom je lagano nanjeti korektor nema tu puno mudrosti, dok ako koristite svoje prste budite sigurni da ste ga dobro razmazali prije nego pređete na sljedeći korak, jer nam nije cilj zažbukati se.

Podlogu/tekući puder također možete stavljati prsitma. Dobro ju zagrijete mješajući i nanesete po cijelom licu i na pregib vrata kako vam se nebi vidjela raazlika u tonu između lica i ostatka tijela. Također ju treba dobro razmazati.
Podloga bi trebala biti što sličnija vašem tenu. Inače za ovakav casual look koristim MF Lasting Performans 106 natural beige. No kako sam sada dosta potamnila, nisam željela kupovati dosta tamniji puder (a i ne vjerujem da bi ga niti našla) te sam se dovinula rješenju da ga pomješam sa Yves saint Laurent Teint Parafait u nijansa 8. To je najtamnija nijansa, ne utječe na prekrivanje pudera, niti ako ga koristite samog ne prekriva nešto jako.Već ima te sitne šljokice u sebi, lice čini odmornijim i svilenkastim na dodir te ako ga kao ja pomješate sa svojim puderom dobijete neku prirodnu tamnu nijansu. Regulirate sami koliko tamnije vam treba time što ga stavite više manje.


Puder sam nanjela prstima dobro razmazala i prošla lagano po licu sa sigminom bockalicom F50.


Na slici je vidljivo lice sa korektorom i tekućim puderom. Slikano je flashom tako da se uz bljesak još uvijek vidi onaj odsjaj "masnoće". Lice ću završiti kasnije sad ću se prebacit na oći.

Za početak nanesem bazu za sjenilo kako bi ono ostalo na mjestu.
Koristila sam Too Faces Shadow insurance. Jako je razmazivo pa je dostatna jako malena količina koju dobro razmažemo po cijeloj površini kapka. Ovo je super ako imate masnije kapke kao ja. Sjenilo će vam biti pigmentiranije, dugotrajnije i neće vam ulaziti u nabore.



Zatim nanosim bilo koje od dva svijetlo ružićasta sjenila iz 36 palete preko cijelog kapka. Jedno je mat a drugo sljokićasto. Ja sam koristila to sa šljokicama, nanjela sam ga s Sigminim E55 kistićem. Ne smijemo zaboraviti nanjeti i na unutarnji kut oka - to je poznati trik za postizanje većih i odmornijih očiju.
Nanosim ciklama sjenilo u pregib kapka i blendam ga sa sigmom E 45 prema van i prema gore.
Nanosim isto sjenilo ovaj put sa sigmom E05 na vanjsku polovicu donjeg kapka te skroz u kut stavljam crno sjenilo sa šljokicama iz iste palete i izvlačim ga prema van kako bi se linija spojila sa sjenilom nanesenim na gornjem kapku. Sve izblendam.
Povlačim vrlo tanku liniju tušem preteći tako liniju oka jer želim da mi je look što nosiviji preko dana.
Nanosim i crnu olovku na waterline. Kako bi ipak postigla neki semi-drama look.
Za kraj stavljam Dior Diorshow maximizer (lash plumping serum) jedan sloj na trepavice koje su bliže oku.
Taj Maximizer raščešljava trepavice, dobijam na volumenu, lijepo ih zakovrča a ujedno je i primer za maskaru, te vam se ona neće više trusiti.
Za kraj ide jedan sloj Dior Diorshow waterproof crne maskare. Još uvijek je ljeto i vrućine i zato rado nanosim vodootpornu :)

 
Sad kada smo sredili oći još malo se pozabavimo licem.
Nanosim Bourjois bronzer Sigmom F30, koristim ga ljeti umjesto pudera u prahu jer mi fino finišira tekući puder a ujedno i matira i ima svojstvo bronzera. Nanosim ga na cijelo lice pritom pazim posebno na prijelaze kod kose i prijelaz vrata. Pazite da ne pretjerate bronzerom! :)
Nanosim svoje najdraže rumenilo Givenchy prisme again Sigmom F15 na obraze, pritom se lagano nasmješim kako bi rumenilo nanjela što prirodnije. Jako malu kolićinu nanesem i na ostatak lica.

Na usne ide Dior DiorAddict Ultra Glos glow nijansa 652, to je neka roskasto nude nijansa - ja ju naprosto obožavam :)

Za kraj ako volite šljokice slobodno ih nanesete na krajeve očiju, konkretno ja sam koristila od B basic beauty bijele šljokice u prahu sa zgodnom retro pumpicom, šljokice sam također razmazala sa F30 kistićem :)

Ako planirate look koristiti kao zavodnički, preporučam bez naušnica i sa raspuštenom kosom :)



Dok ako mislite ići na slatkica look upotpunite ga s mašnicom u kosi i nekim fora naušnicama


Evo i kako izgleda na danjem svijetlu bez blica :)


Kako Vam se sviđa ovaj look?
Kako vi radite svoj think pink look?

Xoxoxo Kailea <3

P.s ako želite recenziju nekog od proizvoda koje sam koristila, ostavite mi komentar :)

Nema komentara:

Objavi komentar