ponedjeljak, 3. listopada 2011.

Max Factor vol.1 – recenzija, look & darivanje

Kao što ste već imale priliku pročitati na fan page-u Max Factor me je kontaktirao na mail, pozdravio moju ideju o darivanjima i blogu te me odlučio darovati s Max Factor proizvodima. :)
Mojoj sreći nije bilo kraja pogotovo kada sam vidjela da se radi o 15 proizvoda. 


 
Jedini uvijet ovoga poklona je bio taj da napišem objektivnu recenziju na svome blogu.Pošto imam i previše šminke odlučila sam neke stvarčice zadržati a neke podjeliti svojim vjernim čitateljima.
Odlučila sam se ipak za neku vrstu recenzije kroz look, da vidite jedan od načina upotrebe.
Popis stvari koje sam koristila za ovaj look:

Max Factor mastertouch korektor nijansa 303 Ivory
Max Factor Lasting Performance 106 Naural beige
Bourjois Poudre Bronzante nijansa 51 (svjetlija)
Max Factor Miracle Touch Creamy Blush 03 Soft Copper
Too Faces Shadow insurance primer/baza
Catrice kohl kajal  040 White
Max Factor duo sjenilo 430 Shooting Star
Dior Diorshow 360 maskara 090 crna
Max Factor Max Effect Gloss Cube 02 Peach Rose
Max Factor Pan Stick 12 True beige
Max Factor Loose Powder Translucent
Maybellin Affinitone tekući puder 03 Light Sandbeige
Sigma brushes

Znači odlučila sam se za jedan dnevni look. Lagan za svaku dnevnu prigodu, pomalo nude a lice će vam i dalje izgledati jako svježe ;)
Nakon što sam lice pripremila – očistila, hidratizirala kremom i stavila bazu za lice. Nanjela  sam (direktno iz sticka) puder u sticku Max Factor Pan Stick na kritična mjesta – depigmentirana, prištiće, crvenilo, podočnjake. Lagani sloj sam utrljala prstima.
Iskreno mislim da je ovo savršen proizvod.  Nijansa 12 je jako svijetla pa ju koristim umjesto korektora, kremasta je  pa se lako nanosi i utapkava i ne treba ju njanet puno. Prekriva vrlo dobro. Praktične ambalaže. Prihvatljive cijene. Te bi moja ocjena bila 5/5.

Nakon njega dodatno podočnjake sređujem s Max Factor mastertouch korektorom. Strukture je kremaste ali je gušći od pan sticka te mi je idealan upravo zbog prekrivanja podočnjaka.  Lako se nanosi, jako je razmaziva i treba je jako malo. Jedini minus po meni je cijena s obzirom na količinu (1,5 g) samo zbog toga moja ocjena je 4/5 ali uz preporuku, meni je to zbilja divan divan korektor.

Nakon sto sam nanjela tekući Maybellinov Affinitone puder  Sigminim kistom  F60 nanosim jako malu količinu Max Factor Lasting Performance  tekućeg pudera i to na ispucalu venu koju imam ispod lijevog oka, na jače depigmentacije na licu, na ožiljke. Ako se pitate zašto nisam njega nanjela na cijelo lice razlog je sljedeći. Taj puder je jednostavno pretežak za cijelo lice. Vrlo lako možete pretjerati i zažbukati si lice, a osim toga pročitala sam na dosta recenzija da curama izaziva prištiće te ga nikako ne preporučam osim ako imate probleme navedene gore, znači na samo neke dijelove lica. Jer je prekrivanje i postojanost čista petica.  Moja ocjena bi zato bila 3/5.


Max Factor Loose Powder Translucent koristim za završni finish i fiksiranje. Ima jako nježan i praktičan aplikator koji će vam se strgati prije nego potrošite sam puder pa ćete ga onda nanositi četkicom za puder xD Jako lijepo fiksira i daje neki baršunasti look i profesionalno našminkano lice. Nijansa ipak nije prozirna kao što bi se to svatilo iz naziva već  je ipak moja preporuka za svijetliji do srednji ten.
Ocjenila bi ga sa 4.5/5.

Pošto sam još uvijek pretamna za ovu nijansu (03 Light Sandbeige – najsvjetlija nijansa) tekućeg pudera stavljam lagani sloj Bourjois  bronzera sigmom F30.

Rumenilo  Max Factor Miracle Touch Creamy Blush  nanosim prstima. Kremaste strukture, mogla bi ga nanjeti bockalicom, no prstima je praktičnije i dobije se prirodan look. Samim rumenilom sam zadovoljna no nijansa 03 Soft Copper  mi baš i neodgovara, za moj ukus nekako je prebreskvasta, više volim roza rumenila. Cijena  (60 kn – ova nijansa je na popustu u većini Dm-a za 30 kn pa se sada isplati) je u rangu s Burjorisom pri čemu bi se uvijek odlučila za Burjoris.Ocjenjujem sa  4/5


 
Oči su poprilično jednostavno našminkane. Bijelu olovku sam nanjela na donju waterline kako bi vizualno povečala oći i dala im svježinu, nanjela bazu za sjenila i svjetliju nijansu Max Factor duo sjenila 430 Shooting Star  nanjela na kapak utapkavanjem  sa E55 kističem. To mi je baza, tamnije sjenilo sam nanjela na pregib i dobro izblendala sa sigmom E25. Zatim sam uzela svoju 88 original palettu i te nanjela jedno mat sjenilo što sličnije boji koži kistom  E40 blendajući do obrva, kako posebno blendala oko pregiba kako bi ublažila prijelaz. Nakraju sam Diorovu maskaru nanjela samo na gornje trepavice i to u jednom sloju. Željela sam dobiti što prirodniji look.


 
Nažalost nisam još posve ovladala mogučnostima svog fotiča pa pošto su slike s blicom slikane ispao je neki čudni odsjaj na podočnjacima :-s Na krajnjoj slici je bez blica pa možete vidjeti da mi ništa nije padalo po podočnjacima kako bi se to dalo naslutiti sa ovih slika :(

Max Factor duo sjenila 430 Shooting Star  - je jako lijepo pigmentirano (ne doduše kao CS-ova sjenila) ali dovoljno blizu, postojano (s bazom mi je izdržalo cijeli dan), nisu prhka pa ne padaju na podočnjake, nijanse su jako lijepa prirodna roskasta i tamnija šljivasta (treba paziti da ne pretjerate s njom!).Cjena nekih 60 kn i zato ocjena je 4/5.

Na kraju nanosim Max Factor Max Effect Gloss Cube na usne. Nijansa 02 Peach Rose mi se jako sviđa jer je jako nude što ja volim. Sama ambalaža zaista nije ništa posebno,  kao niti količina od 4,5 ml. Nema specifični miris. Ono ok ništa posebno, baš za svaki dan. Ne treba očekivati neku veliku postojanost. Cijena je 45 kn a ocjena 3/5. Jednostavno ima jeftinijih sjajila iste kvalitete.






DARIVANJE




Iz ovoga posta darujem:

Max Factor Miracle Touch Creamy Blush 03 Soft Copper
Max Factor duo sjenilo 430 Shooting Star
Mini baby buki (kabuki) s Coastal Scentsa

-         Slika će biti objavljena i na official Fan page Kailea's world na facebooku u albumu Special Giveaway's, ispod koje ćete moć pročitati pravila i sudjelovati u darivanju.
-         Sretno svima!


Kako vam se sviđa look? Koje Max Factor proizvode vi koristite i preporučate?

Broj komentara: 8:

  1. jako lijep i prirodan look :) iskreno,nisam probala puno MF proizoda,za moj dzep su nesto skuplji s obzirom da nisam zaposlena ali imala sam ovaj tester kao i ti lasting performance pudera i meni je bio super,jako dobro prekriva,slazem se da je malo tezi na licu ali stvarno ga nije potrebno puno stavljat :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Look mi se svidio jer je svakodnevni i ne prenapadan. Ja osobno ne volim prejaku šminku tako da mi se taj look jako sviđa jer je prirodan. Već jako dugo koristim Max Factor puder u prahu (Max Factor Loose Powder Translucent), to je jedini puder koji meni odgovara i lijepo matira. Max Factor maskaru za oči (Max Factor Xperinece Volumising maskara), iako sam prije koristila maskaru za oči 2000 Calorie i mislila sam da nema bolje, ova nova maskara me oduševila. Erace korektor pokrije sve nedostatke bez problema...Puder, maskara i korektor su Max Factorovi proizvodi koje bi svakom preporučila, a koji se kod mene uvijek nađu jer bez njih sam luda :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Look je lijep i nenapadan, idealan za preko dana, za otić na kavu ili na fakultet na predavanja. Dugo sam koristila Max Factor Lasting Performance, isto se slažem da je dosta težak, ali je prekrivao. Nažalost ni jedna nijansa nije baš odgovarala mom tenu jer dosta njih ima roza podton, a ove ostale s neutralnim podtonom koji meni treba su mi opet bile sve pretamne tako da sam morala odustati od njega. Ali sviđa mi se ovo rumenilo iz darivanja! Tek nedavno sam počela koristiti rumenila, nemam baš iskustva s njima, ali mislim da bi mi ovo moglo odgovarati!

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja sam ljubitelj ovih neutralnoh varijanti :).MF sam koristila maskare ali sve i jednu sam probala :) od pudera color adapt, lasting prerformance, second skin...i kameni -dobijao se uz maskaru :)Rumenila i sjene nisam probala ...a da - da ne zaboravom sjajila i ruzeve :) zadovoljna

    OdgovoriIzbriši
  5. Sviđa mi se jednostavnost. A ogrlica (i naušnice) su mi WOOOOW! Gdje si ih nabavila?

    OdgovoriIzbriši
  6. @ leptirich - hvala ti. E sad ne znam točno ime dučančića ali u Zagrebu, centar Rotonda u Jurišičevoj gore na prvom katu :)
    Ovaj komplet naušnice + ogrlica sam platila 75 kn jer su imali sniženje 50% (često imaju sniženja i jako lijepih stvari pa ako imaš prilike preporučam da se zaletiš i prošnjofkaš xD)

    OdgovoriIzbriši
  7. Uf, hoću svakako! Ogrlica stvarno obara s nogu! :)
    Hvala na informaciji :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Predivno izgledas! Sve mi se svida, jer je tako prirodno. Sjenilo je predivno i rumenilo isto. Jako lijepo!

    Svima preporucam Max Factore maskare, sve od reda xD

    mfashionfreak@hotmail.com

    my blog♥mfashionfreak

    OdgovoriIzbriši